contact@semineulcasei.ro

Focare seminee fonta – Radiatia este cea care aduce confortul iar incalzirea prin radiatie este cea care ofera transferul de caldura din semineu spre zonele reci ale unei incaperi. Soba care radiaza caldura incalzeste o camera uniform, de la podea si pana la tavan. Din acest motiv ai nevoie de cel mai bun focar pentru semineu.

 

Focare seminee fonta – Radiatie sau convectie

 

Convectia este cea care sustine mai putin incalzirea elementelor existente in incapere iar incalzirea prin convectie este cea care se bazeaza pe aerul incalzit care circula intre doua suprafete. Convectia este cea care creaza o diferenta mai mare intre temperatura podelei si cea a tavanului. Convectia se utilizeaza in mod special in camerele in care nu exista pereti termorezistenti directionand caldura si determinand-o sa circule intre tavan si podea cu un strat de aer suplimentar. Puteti vizitati si: seminee pe colt si seminee pe lemne tip centrala pret.

Focare seminee fonta – Ce este necesarul termic

 

Ideea specialistilor pentru incalzirea eficienta si corecta este de a gasi focare pentru seminee optime astfel incat spatiul dorit sa fie sustinut termic. Semineul trebuie sa fie privit drept o sursa alternativa de caldura pentru casa, care nu depinde de curent sau de gaz natural. Semineul nu trebuie sa genereze disconfort termic sau sa genereze temperaturi prea mari sau prea mici si ideea acestui produs este cea de a incalzi corect fiind alimentat corect si de a produce caldura la temperatura optima.

Spre exemplu, focarul din fonta W10 este perfect pentru camere de dimensiuni medii, insa este foarte posibil ca in camere mari sa nu produca necesarul de caldura dorit. Puteti vizita si: seminee electrice incorporabile pentru perete sau colt in Bucuresti.

 

Focare seminee fonta – Exemple de focare din fonta

 

Un exemplu de focar din fonta este focarul W14 cu o putere nominala de 15 kW. Acestea sunt produse incluse in categoria focare ieftine de dimensiuni medii spre mici care functioneaza pe lemne si care sunt adresate unei camere de dimensiuni medii. Pentru cei care au nevoie de un focar mai puternic exista focarul din fonta W1 care ofera o putere nominala de 18 kW si un randament de 74 de procente. Focarul din fonta W8 este si mai puternic avand o putere nominala de 19.7 kW si un randament de 73 de procente. Toate aceste modele mentionate functioneaza prin combustie cu lemne. Puteti vizita si: seminee pe gaz metan si natural pentru case si apartamente.

Focare din fonta pentru seminee – Focare de tip caseta

 

Un focar termosemineu de tip caseta este inclus in marea familie de seminee performante cu dimensiune mare, cu geam lateral sau cu un singur geam, cu 3 suprafetel evitrate sau cu focar de tip tunel. Toate aceste focare pot sa fie foarte usor adaptate la semineele moderne si au linii subtile sau rame laterale extrem de discrete.

 

Focare seminee fonta – Performanta focarelor de tip caseta

 

Un focar din fonta are performante comparabile cu cea a focarelor din samota sau a focarelor norvegiene care pot sa aiba pe interior samota, termota sau vermiculita si lasa clientului optiunea de a configura singur focarul in functie de preferinte. Eficienta focarelor de tip caseta ajunge de la 78 de procente pana la 85 de procente.

Spre exemplu un focar semineu RK80 asigura incalzirea unei suprafete de 130 mp fiind ideal pentru spatiile foarte mari.

 

Focare seminee fonta – Avantajele focarelor de tip caseta

 

Deoarece producatorul acestor focare din fonta are o experienta in domeniu mai mare de 60 de ani acest lucru ne determina sa credem ca durabilitatea si experienta au generat producerea si implementarea celor mai calitative focare, cu o durata de viata mai mare de 20 de ani.

Aceste focare sunt insotite de o gama vasta de sobe sau sobe cu cuptor, producatorul fiind inventatorul primei sobe de tipul centrala din nevoia de a ajuta la eficientizarea solutiilor de incalzire pe lemne in casele locuite periodic. Accesati si termoseminee pe lemne.

 

Focare din fonta pentru seminee – Exemple de focare de tip caseta

 

Focarul pentru semineu RK 80 Tunel are o putere nomninala de 8 kW si incalzeste o suprafata de 130 mp. Pentru cei care cauta un focar care sa incalzeasca o suprafata mai mare exista Focarul pentru semineu RK 100 care asigura o putere nominala de 15.3 kw care acopera o suprafata de 160 mp.

Focare seminee fonta – Focare norvegiene

 

Un focar norvegian este un focar din fonta sau otel fabricat in Suedia sau Polonia, are dimensiuni reduse si poate fi utilizat pe orice model de semineu. Aceste focare sunt incadrate in 2 categorii de baza, existand focare din otel sau focare din fonta. Cele doua variante au in interior termota speciala, un material cu rol acumulator si izolator care a fost inventat si promovat de compania Nordpesi in intreaga Europa.

Vizitati si sobe fonta rustice pe lemne

 

Focare seminee fonta – Avantaje focare norvegiene

 

Focarele norvegiene au urmatoarele avantaje:

Ofera eficienta de peste 80 de procente;

Au autonomie extinsa la maxim 10 ore;

Consumul de lemn este mic;

Polueaza foarte putin datorita fenomenului de gazeificare;

Durabilitatea in timp este foarte buna si garantia este cuprinsa intre 5 si 10 ani;

Focarele sunt prefabricate avand piesele usor de schimbat;

Se gasesc dimensiuni si forme pentru toate tipurile de seminee;

Ofera o temperatura scazuta la evacuare;

  • Au adaptor pentru ardere extern.

 

Focare seminee fonta – Exemple de focare norvegiene

 

Un exemplu de focar fonta pentur semineu este focarul norvegian N20 A.  acesta are o putere nominala de 5.4 kw si o eficienta de 82% ceea ce asigura o economie considerabila de energie. Functioneaza cu dubla combustie, ceea ce inseamna ca poluarea este redusa la minimum. Puterea variaza intre 4.5 si 9 kW.

Un alt exemplu de focare din fonta pentru seminee este focarul norvegian Q30 FL acsta fiind mai puternic decat cel de mai sus. Are o putere nominala de 10 KW si poate incalzi o suprafata de pana la 180 mp fiind special dedicat camerelor mari.

Focare termosemineu de tip centrala

 

Un termosemineu sau un focar de tipul centrala este confectionat din otel si are si un circuit pentru apa calda, care va incalzi agentul termic pe o anumita suprafata.

Gama de produse include termoseminee foarte performante care ajung pana la o eficienta de 90 de procente. Tipul acesta de focare izolate la exterior, au ardere curata si dubla combustie si vin cu serpentina de racire

 

Avantaje focare termosemine

 

Un focar pentru termosemineu este de obicei un focar pe lemne sau poate fi un focar termosemineu pe peleti in functie de combustibilul ales de utilizator.

Semineele au focare din otel masiv care sunt placate pe interor cu samota cu rol acumulator si material termoizolate care face ca temperatura interioara sa poata ajunge chiar si la mai mult de 600 de grade. In momentul evacuarii temperatura nu va depasi 270 de grade prin comparatie cu alte modele similare de focar pentru semineu.

Focare seminee fonta – Termosemineele Hadjuk

 

Aceste produse au o greutate de pana la 380 kg si datorita aerului cald care circula intr-un mod unic prin focar dar si pentru ca temperatura este foarte ridicata, termosemineele dezvolta un fenomen de gazeificare sau postcombustie care ajunge chiar si la un randament de 85% oferind totodata si o autonomie de mai bine de 7 sau 9 ore.

 

Focare seminee fonta – Exemple de focare termoseminee

 

Focarul Riva SM BP are o putere nominala de 16 kW si un rezervor de apa de 45 litri. Eficienta maxima ajunge pana la 90 de procente. Termosemineul vine cu o garantie de 5 ani. Un alt exemplu de focare seminee este focarul Riva SM BL cu proprietati similare cu modelul anterior mentionat. Pentru cei care isi doresc focare pentru semineu mai mari exista Riva ME BP care are puterea nominala de 19 kW si rezervorul de apa de 55 l. In ceea ce priveste eficienta, modelele din aceasta categorie pot intra cu usurinta intr-un top al focarelor pentru seminee, fiind produse premium.

 

Focare seminee fonta – Cum gasesc cel mai bun pret pentru focare

 

Daca vrei sa gasesti preturi foarte avantajoase si ai nevoie de un produs ieftin ne vei gasi cu siguranta atunci cand cauti focare seminee ieftine, focare seminee preturi sau focare seminee pe lemne preturi. Ceea ce este foarte important de mentionat inca de la inceput este faptul ca aceste focare nu trebuie alese doar datorita pretului, deoarece pe termen lung alegerea unui produs mai ieftin dar care nu poate acoperi nevoile spatiului in care este pus, va genera costuri mai mari atat la combustibil cat si la inlocuire.

Alegerea celor mai bune seminee pentru locuinte este varianta optima pentru a incalzi spatiul. In functie de dimensiunea focarului pot fi cumparate termoseminee de cea mai buna calitate, care sa reziste foarte mult timp, de la producatori consacrati. Ceea ce conteaza cel mai mult este ca aceste termoseminee sa fie special alese si concepute astfel incat sa deserveasca incaperea sau spatiul de incalzit. Un semineu prea mare va asigura un nivel foarte ridicat de caldura in timp ce un semineu prea mic nu va reusi sa faca fata, va consuma prea mult combustibil si nu este rentabil.

© Copyright 2020 Semineulcasei.ro site realizat si optimizat de OUTCAVE SOLUTIONS